KWB stenentrailer voor Duijghuijzen Transport

Duijghuizen Transport heeft een nieuwe KWB stenentrailer in gebruik genomen. De drie- asser is een zogenaamde chassisloper met de tweede- en derde as gedwongen gestuurd. De eerste twee assen zijn tevens uitgevoerd als liftas.

De opleggers is uitgerust met 10 tons BPW assen met dubbellucht 295 Goodyear banden rondom. Twintig tons draaikransen voor het stuursysteem zorgen voor een solide en duurzame basis. Aluminium Kinnegrip rongen en zijborden van 1100 mm hoog en een strak afgewerkt kopschot van 1300 mm zorgen voor een veilig vervoer van de lading. 

De oplegger is voorzien van hardhouten vloerdelen links en rechts. Het middendeel is van staal. 

De hele oplegger is volledig gescoopeerd en daarna voorzien van een blanke lak laag. Speciale aandacht werd gegeven aan het lakken van de velgen waardoor deze nu in lijn zijn met die van de trekker. Custom made RVS kisten aan beide kanten met oranje LED zijverlichting maken het plaatje compleet. Het achterkalf is voorzien van rechthoekige LED verlichting met ingebouwde LED flitsers, lengte markeringslampen van Deens model en een kleurencamera voor veilig achteruit rijden. 

De oplegger is voorzie van een Kennis 16-R/71-3 (16 ton/meter) autolaadkraan met onder meer hendelbediening aan de armleuning, een Verwarmde stoel, een 3x uitschuifbare giek tot 7.10mtr en grote 8” wielen. Verder is er een oliekoeler gemonteerd. De aandrijving vindt plaats door een Hatz luchtgekoelde dieselmotor met semi-automatische toerentalregeling. De kraan is verder voorzien van een Indexator GV12 rotator en een JKB – SGK stenenklem.

De oplegger werd geleverd door JKB Transporttechniek B.V. uit Nieuwegein. Foto's: Alex Miedema

 

DEEL HET

Video's van KWB stenentrailer voor Duijghuijzen Transport

  • Video bij:KWB stenentrailer voor Duijghuijzen Transport