Krone verlaagt trailerproductie

Een van de twee grootste trailerfabrikanten van Europa, Krone, treft voorbereidingen om de productie van trailers terug te schroeven. In een verklaring noemt Krone meerdere oorzaken voor een productieverlaging.

Onduidelijkheden over Brexit, handelsoorlog tussen de VS en China en het min of meer instorten van de markt voor gebruikte trailers in Rusland zijn volgens Krone oorzaken voor een lagere afzet. Die Russische markt heeft het zwaar vanwege torenhoge invoerheffingen, aldus Krone.  Verder zijn in het algemeen minder trailers besteld de afgelopen tijd.

Krone werkt niet meer met overuren en verwacht vanaf 1 juli een aanvraag ingediend te hebben voor kortere werktijden. Hoeveel de productie dan daalt is niet bekend. Wel weten we dat Krone een enorm productietempo had de afgelopen tijd van 180 trailers per dag. Dit leidde in het afgelopen gebroken boekjaar tot een recordomzet van 2,1 miljard euro. De werktijdverkorting heeft betrekking op de fabriek in Werlte, waar 1400 mensen werken. In totaal werken er bij de trailerdivisie van Krone 2700 mensen. De groep in totaal, dus inclusief landbouwmachines, telt 4900 man personeel.  

DEEL HET

Meer over...