Krone verkocht al 500 koelmachines, verkoopnet wordt uitgebreid

Trailerfabrikant Krone heeft in de afgelopen tijd al meer dan 500 Celsineo koelmachines verkocht in de landen waar ze nu leverbaar zijn. Dat zijn Duitsland, de Alpenlanden en de Benelux.

Onlangs werd de overeenkomst getekend die leidt tot verkoop in Spanje. Vanaf volgend jaar wil Krone de verlopen verder internationaliseren en bijvoorbeeld ook de verkopen in Scandinavië starten.  

Servicenetwerk groeit ook

Krone benadrukt dat het zijn servicenet achter de nieuwe koelmachine beschouwt als een belangrijke succesfactor in deze. “Er zijn nu zo’n 200 servicepunten gelokaliseerd meest langs doorgaande Europese routes. Dat aantal zal de komende jaren nog flink toenemen,” aldus Krone. “Het is voor nieuwe servicepartners relatief eenvoudig om in te stappen omdat speciaal getraind personeel geen vereiste is. Twee monteurs die gratis twee dagen op cursus komen volstaan,” zegt Krone. Een portaalkraan in de werkplaats is nodig en Krone heeft een ‘starter-kit’ ter beschikking, aldus de trailerfabrikant.

Eenvoudiger service

Volgens Krone is het servicen van Celsineo koelmachines relatief eenvoudig te doen. “De door ons getrainde monteurs kunnen binnen een uur een weigerende koelmodule vervangen. Daarvan heeft de machine er drie en die zijn onafhankelijk te programmeren. Met de machine kan dus tegelijk gekoeld en ontdooid worden. Krone en Liebherr, dat de motor levert voor de Celsineo-machine, hebben een trainingstrailer opgetuigd, waarmee ze bij servicelocaties en klanten langs gaan. Een aparte Liebherr motor die in de Celsineo-machine hoort, is beschikbaar.   

DEEL HET