Krone verdubbelt productiecapaciteit wisselsystemen

Trailerfabrikant Krone wil de productie van wissellaadbakken en van gesloten opbouwen verdubbelen. De overname van wissellaadsysteemfabrikant Brüggen in 2016 komt hiermee in perspectief.

Krone mag het dan uitstekend doen in de trailermarkt, met een indrukwekkende reeks uitbreidingen van verkoopvestigingen verspreid over Europa, de komende jaren zet Krone nadrukkelijk in op verfijning van het leveringsprogramma, het digitaliseren van dienstverlening en het vergroten van de productie van wissellaadsystemen en gesloten opbouwen. Volgens Krone is een en ander een gevolg sterk groeiende e-commerce. "Met wissellaadbakken kunnen logistieke dienstverleners èn snel schakelen èn hun bakken optimaal beladen, terwijl de vrachtwagen met een andere bak onderweg is. Omdat er bij e-commerce vaak sprake is van waardevolle lading, zien we de vraag naar gesloten systemen, zogeheten kofferopbouwen, stijgen. Dus harde wanden voor de opbouw, maar geen temperatuurbeheersing." Om een ander gestalte te geven, spreekt Krone wat Brüggen betreft nu van een 'versmelting' van beide ondernemingen.    

Diensten

Bij Krone staan diensten en aftersales min of meer gelijk aan digitalisering. Toch heeft het bedrijf hier nog een lange weg te gaan. Lang niet alle trailers die de fabrieken verlaten, zijn voorzien van plaatsbepalingssystemen en als het aan Krone ligt, moet er nog een hele reeks toepassingen bij. Denk aan een mogelijkheid om realtime in de laadruimte te kunnen kijken, ter optimalisering van de beladingsgraad. Denk aan het continu controleren van de bandenspanning. Het volgen van pakketjes, het volgen van banden, het aanmelden van garantiegevallen. Hier wil Krone komen tot een reeks apps en toepassingen, waarover klant en fleetmanager overzicht moeten houden. 

DEEL HET

Meer over...