Krone verbetert concernresultaat

Trailerbouwer Krone het afgelopen boekjaar de resultaten wederom verbeterd. De omzet steeg in Duitsland met 40 miljoen euro en in de exportmarkten met honderd miljoen euro. De totale omzet van de trailerdivisie van Krone kwam uit op 1,8 miljard, waar die een jaar eerder nog 1,6 miljard euro bedroeg.  In West Europa steeg de omzet meer dan in Oost Europa.

Precieze productieaantallen van trailers zijn niet bekend, maar Krone produceert dagelijks zo'n 200 nieuwe trailers. In Nederland is het bedrijf marktleider, in Europa is aartsrivaal Schmitz wat groter.

Ook in de landbouwmachines, de 'andere' divisie van Krone, werden goede zaken gedaan. Verder valt op dat het familiebedrijf er weer flink warmpjes bij zit, de komende kerstdagen. Bedroeg het beschikbare kapitaal twee jaar geleden nog zo'n 600 miljoen, waarvan 200 miljoen euro direct beschikbaar was, inmiddels beschikt het bedrijf over 445 miljoen euro, nadat dit jaar 47,8 miljoen werd bijgeschreven. In totaal kan het concern indien nodig over 700 miljoen euro beschikken. Bij Krone werken 4281 mensen, een jaar geleden waren dit er nog 3097. De aanwas komt voornamelijk voor rekening van de trailerdivisie, die een producent van wissellaadbakken overnam. De trailerfabriek in Werlte wordt gemoderniseerd, een investering van vijftig miljoen. 

DEEL HET

Meer over...