Krone-trailers voorspellen hun aankomsttijd

Trailerfabrikant Krone kondigt een samenwerking aan met de Franse IT-dienstverlener Shippeo. De kern van de software van dit bedrijf is het inschatten van aankomsttijden van vrachten met behulp van tal van parameters, die worden ingevoerd waarop met een algoritme de aankomsttijd nauwkeurig kan worden voorspeld.

Krone integreert deze systematiek in het eigen trailer telematicasysteem Dat hierdoor een flink stuk effectiever wordt. De trailerfabrikant zegt te verwachten dat de vraag naar trailers die zelf hun aankomsttijd kunnen voorspellen wanneer ze geladen onderweg zijn, snel zal stijgen.

Naast deze voorname toevoeging, werkt Shippeo ook aan de integratie van temperatuurgegevens uit koeltrailers van Krone waardoor alle betrokkenen bij de rit, met name natuurlijk de eindklant, weten of de lading nog bruikbaar is en in de gewenste versheidsconditie.  Doordat het systeem van Krone zelfs de minste verandering aangeeft, kunnen bijtijds maatregelen worden genomen om de lading op de gewenste temperatuur te houden.

DEEL HET

Meer over...