Krone Swap Liner oplegger voor twee BDF afzetbakken

De Duitse proef met verlengde opleggers loopt nog tot eind 2023. Tegen die tijd moet de Duitse  regering een besluit nemen rondom deze kortste vorm van de ‘lang-LKW’. Krone komt nu met een nieuwe uitvoering van zo’n lange oplegger en daar spreekt vertrouwen uit voor de toekomst.

De nieuwe Krone oplegger, de zogenaamde ‘Swap Liner’ biedt plaats aan twee BDF laadbakken met een afmeting van 7,45 meter. Volgens Krone past dit sinds vorig jaar de maximale lengte van een trekker- opleggercombinatie onder het Lang-LKW regime is verruimd van 17,80 naar 17,88 meter. Krone claimt een brandstofbesparing ten opzichte van een conventionele combinatie van 1,5 liter per 100 kilometer met het nieuwe concept.

De oplegger is voorzien van een gepatenteerde ‘Hybride Frame Neck’ van 85 mm waardoor er met standaard 315/80R22,5 banden gewerkt kan worden. Hiermee blijven de 2,75 hoge BDF bakken binnen de de vier meter totale hoogte. De oplegger is voorzien van een systeem dat de balgdruk aanpast waardoor de draaicirkel beperkt blijft. Krone levert ook een twee- assige variant met een naloopas.

Overigens wordt er ook gewerkt aan LZV combinaties die maar liefst drie BDF wechselbrucken vervoeren. Daarvoor wordt een extra lange oplegger gecombineerd met een motorwagen. Door een kort koppel systeem blijft deze combinatie binnen de 25,25 meter maar de laadlengte gaat ver buiten de eisen die gesteld worden aan de laadlengte.  

DEEL HET

Meer over...