Krone realiseert een test- en homologatiecentrum

Trailerfabrikant Krone bouwt niet ver van de productiehallen een nieuw centrum waar trailers en landbouwmachines, waar Krone ook groot in is, beproefd en ontwikkeld worden, het zogeheten Future Lab.

Bernard Krone, directeur-eigenaar van de Krone-groep, lichtte het  idee achter het overkoepelende centrum toe: ,,We hebben besloten onze valideringsactiviteiten binnen de Krone-groep te bundelen. Daarom richten we hier in Lingen het Krone Future Lab op waarin we de technische veiligheid van alle Krone productontwikkelingen uitvoeren en ook land specifieke homologatie van trailers en landbouwmachines afhandelen.’’ Andere belangrijke punten zijn nauwkeurige levensduur beproevingen voor trailers, landbouwmachines en assen met daarnaast de ontwikkeling van het autonome rijconcept, zegt Krone.

,,Binnen de verschillende divisies van de Krone-groep bestaan talrijke overlappingen waarmee we de competenties kunnen bundelen en een veelvoud van synergiën gaan realiseren’’, verklaart Krone. Bovendien spreekt de standplaats Lingen voor een uitstekende infrastructuur met directe aansluiting op de autosnelweg A31 en de campus Lingen, een vestiging van de hogeschool Osnabrück waarmee Krone al intensief samenwerkt.

Het nieuwe Krone Future Lab ontstaat op een terrein van ongeveer 13 hectare. Er zijn meerdere machinehallen, werkplaatsen en een testhal met testbanken en kantoren gepland. Met het valideringscentrum stelt Krone zich strategisch op voor steeds strenger wordende wettelijke voorschriften evenals hogere eisen aan kwaliteit, functioneren en bediening van de ontwikkelde producten. De investering van de Krone-groep in het Future Lab bedraagt in eerste instantie circa 20 miljoen euro. 

DEEL HET

Meer over...