Krone oplossing voor trailerdiefstal

Krone komt met een systeem tegen de diefstal van opleggers. Met het eenvoudig te bedienen RIAKSSCKP systeem wordt het illegaal aankoppelen van een oplegger onmogelijk, maar tegelijkertijd maakt Krone het legaal aankoppelen eenvoudiger door hulpverlichting.

Het Krone RIAKSSCKP systeem (Retractable Illuminated & Automated Krone Smart Security Comfort King Pin) maakt gebruik van slimme elektronica die op de stem van de chauffeur reageert nadat het telematic systeem is ingeschakeld met een code. Op commando trekt de oplegger de kingpin naar binnen waardoor aankoppelen onmogelijk wordt. 

Wanneer een chauffeur legaal een oplegger wil aankoppelen dan verschijnt na het commando de kingpin weer, en vervolgens worden er met LED verlichting hulplijnen geprojecteerd die het aankoppelen vereenvoudigen. Tegelijkertijd verschijnt het Krone logo onder de oplegger op straat, ook met LED projectie. In bijgaand filmpje wordt het systeem gedemonstreerd. 

Krone is momenteel in overleg met verschillende verzekeringsmaatschappijen om een korting op de premie te realiseren wanneer een voertuig is uitgerust met het baanbrekende systeem. Het RIAKSSCKP systeem wordt tijdens de komende IAA in september door Krone geïntroduceerd. 

 

DEEL HET

Meer over...

Video's van Krone oplossing voor trailerdiefstal

  • Video bij:Krone oplossing voor trailerdiefstal