Krone opent nieuwe hal voor chassiscoating

Trailerfabrikant Krone heeft de behandeling van trailerchassis ingrijpend gemoderniseerd. In een compleet nieuwe hal kunnen in 24 uur tijd 210 chassis eerst in bad, m vervolgens een poedercoating behandeling te krijgen. Daarmee is het chassis optimaal beschermd. Krone investeerde 40 miljoen in de nieuwe hal, die vol staat met moderne apparatuur.

Nooit eerder deed Krone in een keer zo'n forse investering, zegt de trailerbouwer in een persbericht. Wat opvalt is de hoge mate van automatisering en de snelheid waarmee chassis behandeld worden. elke zeven minuten gaat een chassis de route volgen waarin het compleet behandeld wordt. De meeste chassis van Krone worden gelast in Tsjechië en Slowakije. Desgevraagd zegt een woordvoerder dat het vinden van lassers die  constant vakwerk leveren, welhaast een onmogelijke opgave is in Europa.

Chassis worden eerst gestraald met staalgruis in een cabine, waarbij het gruis snelheden tot 300 km/h haalt. vervolgens worden chassis twee keer ontvet waarna een eerste behandeling volgt. Op die manier volgt het chassis diverse baden, meestal wordt de behandeling dubbel uitgevoerd.  Uiteindelijk volgt een KTL bad, waarna de chassis hun reis voortzetten door de nieuwe fabriekshal en gepoedercoat worden. Krone handhaaft de garantie van tien jaar tegen doorroesten voor de eigen chassis.

DEEL HET

Meer over...