Krone neemt Knapen Trailers over

Knapen Trailers uit Deurne wordt voor honderd procent onderdeel van de Duitse Krone Groep. De overname is compleet, dus inclusief Knapen Service BV en Trailned BV. Krone ziet Knapen als Europees marktleider op het gebied van trailers met een schuifvloer. In dat segment had Krone tot nu toe niets te bieden.

Krone maakt in een persbericht het voorbehoud dat mededingings-autoriteiten nog hun toestemming moeten geven maar Krone ziet in Knapen de 'perfecte aanvulling' op de expertise van Krone, die naast trailers natuurlijk landbouwmachines betreft. De trailers die Knapen bouwt zijn meest in een agrarische setting actief.

Binnen de Krone Groep zal Knapen zelfstandig blijven functioneren, aldus het persbericht. Daarbij laat Krone het huidige management-team intact. Ook hoeft er niemand te worden ontslagen in Deurne en blijft het verkoopnetwerk van Knapen zoals het is. Knapen trailers kunnen alleen bij Knapen gekocht worden, is het verhaal. 

One stop

Knapen Trailers, gevestigd in Deurne in Zuid-oost Brabant, is gespecialiseerd in de productie van aluminium schuifvloertrailers. De focus op één productgroep, gecombineerd met een  innovatiestrategie en producten van hoge kwaliteit, heeft Knapen naar eigen zeggen de nummer 1 positie in de Europese schuifvloer-markt opgeleverd. Met een one-stop-shop strategie bestaande uit verkoop, service, spare parts, verhuur, leasing en gebruikte trailers, kunnen Knapen-klanten terugvallen op hoogwaardige service en vakmanschap. De merknaam "Knapen Trailers", blijft bestaan. Krone garandeert met de overname de lokale werkgelegenheid in Deurne door niet alleen alle bedrijfsactiviteiten, maar ook de productie- en service faciliteiten over te nemen.

Op de foto:  Peter Joosten in het midden, rechts Bernard Krone en links Alfons Veer van Krone. 

DEEL HET

Meer over...