Krone met twee trailers naar Hardenberg

Trailerfabrikant is een vaste waarde voor Transport Compleet in Hardenberg. De trailerbouwer beschouwt Hardenberg een beetje als regionaal. Tijdens de komende editie laat Krone twee trailers zien, een schuifzeiltrailer en een containerchassis.

Met de Profi Liner presenteert Krone een echt allround trailer. Standaard zijn bijvoorbeeld de 30 mm dikke, watervaste en rondom gesealde, platte bodem, die is ontworpen voor vloerbelastingen tot maximaal 7000 kg asdruk van de heftruck. Bij het nieuwe, geoptimaliseerde chassisconcept van de trailer kiest Krone voor de gelaste ladderframeconstructie met doorlopende langsliggers en geprofileerde dwarsdragers. Deze constructie maakt het gebruik mogelijk van kleinere bodemplaten, wat zorgt voor meer reparatiegemak. Bovendien overtuigt de trailer in standaarduitvoering met een eigen gewicht van minder dan 6 ton.

Standaard beschikt de Profi Liner over een hoog doorlopend chassis in het voorste gedeelte. De stootplaat van multiplex die aan de voorwand is geschroefd, zorgt voor aanvullende bescherming en stabiliteit. De driedelige voorwand is vast verbonden met het frame. Stevige, van een pantser voorziene hoekrongen zorgen voor de best mogelijke chassisverbinding, aldus Krone.

Het beproefde Multilock-buitenframe met sjormogelijkheden in afstanden van 100 mm maakt een professionele ladingzekering mogelijk. Deze is inwendig vooraf gegalvaniseerd en met KTL+Poedercoating behandeld, wat een voorbeeldige corrosiebescherming betekent. Het volume van het Multilock-buitenframe werd vergroot, aanvullende slobgaten in het frame verminderen de ophoping van straatvuil en vocht.

Aan de gecertificeerde ladingzekering (Daimler 9.5/EN 12642 XL/VDI 2700) levert ook de in het schuifdak aanwezige diagonale afspanning een bijdrage. Gebogen zeilrunners zorgen voor het extreem licht lopen van de zijgordijnen.

En niet op de laatste plaats overtuigt de Profi Liner ook in het achtergedeelte: de onderrijbescherming en het verlichtingspaneel zijn bijvoorbeeld als losse componenten gefabriceerd. De gescheiden en geschroefde uitvoering maakt een snelle vervanging mogelijk in geval van schade. De nieuwe containerdeuren zijn afkomstig uit de volautomatische robotproductie. Zo zijn een gelijkblijvend hoge kwaliteit en precisie gegarandeerd.

DEEL HET