Krone levert trailers af per trein

In een stap naar verdere verduurzaming neemt Krone Trailers een bijzondere stap: De trailerbouwer gaat trailers afleveren per trein.

Zeker in Duitsland blijft er een strijd tussen het wegtransport en de spoorwegen. Daarom is het opmerkelijk dat Krone trailers per trein gaat afleveren bij klanten. Sinds enkele weken rijdt een speciale trein tussen Werlte en Wörth am Rhein in Duitsland. Op die laatste locatie is Mercedes-Benz gevestigd.

De trein kan tot 32 trailers meenemen. Volgens Krone beginnen ze hiermee hun werkende leven op een CO2-besparende manier. Op de terugweg neemt de trein nieuwe vrachtwagens van Mercedes-Benz mee, die bedoeld zijn voor klanten in Noord-Duitsland of voor export naar Scandinavië.

Speciaal voor de treinverbinding zijn nieuwe laadfaciliteiten gebouwd aan beide einden van de verbinding. Ook worden er speciale wagons gebruikt met een lage vloer, zodat de totale hoogte onder 4 meter blijft. Op de nieuwe wagons kunnen zelfs trailers vervoerd worden die eigenlijk niet geschikt zijn voor vervoer per trein. Volgens Krone is dit project slechts het begin van nieuwe maatregelen om de ecologische voetafdruk van de trailerbouwer te verkleinen.

DEEL HET

Meer over...