Krone investeert in Fernride

Een groep investeringsfondsen, de Duitse Staats Luchtvaart Maatschappij, DB Schenker en trailerbouwer Krone hebben samen 31 miljoen Dollar geinvesteerd in Fernride. Dit geld zal worden gebruikt voor het ontwikkelen van op afstand bestuurbare en geautomatiseerde logistiek op afgesloten terreinen.

De investering is voor start-up Fernride voor de verdere ontwikkeling en implementatie van het op afstand besturen van terminal trekkers en geautomatiseerde opleggers. De eerste 100 trekkers worden inmiddels voorbereid. Het gaat om Terberg terminal trekkers waar Fernride afstandbediening opbouwt.

Het merkwaardige is dat de trekkers dus niet autonoom gaan rijden, maar met afstandbediening. Dat betekent dat er nog steeds een chauffeur nodig is, die van achter een beeldscherm de trekkers bestuurt. Praktisch probleem is nog wel het aansluiten van luchtleidingen, maar er wordt aan gewerkt om ook dat te automatiseren. Ook wordt er gewerkt aan een systeem dat de deuren automatisch opent en sluit.

Kortom, prachtige techniek in ontwikkeling, maar aangezien er nog steeds een chauffeur nodig is om de voertuigen op afstand te bedienen ontgaat ons even de toegevoegde waarde, zeker gezien de gigantische investering die met dit project gemoeid is.

DEEL HET

Meer over...