Krone Ice Protect tegen ijs op het dak

Nieuw is het niet, wel hoogst actueel nu de winter zijn intrede doet in Europa: Het Krone Ice Protect systeem. Het eenvoudige systeem zorgt er voor dat er geen water op het dak van schuifzeil opleggers blijft staan, waardoor ijsvorming voorkomen wordt.

Afvallend ijs kan veel schade veroorzaken op de weg en chauffeurs zijn, vooral bij geladen trailers vaak niet in staat om het ijs voor de rit van het dak te verwijderen. Het Ice Protect systeem is niks meer dan een kunststof balg die in de lengterichting boven de dakconstructie, onder het zeil wordt aangebracht. Door middel van het drukken op een knop kan de chauffeur deze balg laten opblazen, waardoor het zeil 175 cm wordt opgetild. Hierdoor ontstaat een 'puntdak' waar regenwater eenvoudig vanaf loopt. Bevriezing van stilstaand water wordt daardoor voorkomen.

Bij het wegrijden valt de luchtdruk automatisch weg uit de balg na één keer remmen. Hierdoor wordt schade onder te lage doorgangen voorkomen. Het Krone Ice Protect systeem is geschikt voor alle schuifzeil opleggers met een zeildak en kan ook als retrofit gemonteerd worden op bestaand materieel van alle merken. Volgens Krone bieden sommige verzekeringsmaatschappijen zelfs een subsidie voor het aanschaffen van dit systeem. 

DEEL HET

Meer over...