Krone groeit in Oost Europa

De Krone Groep, die naast een trailerdivisie een divisie kent die landbouwmachines produceert, kwam voor het eerst boven een omzet van twee miljard euro uit. Van dit bedrag wordt 72,7% buiten Duitsland gegenereerd. De trailerdivisie is duidelijk de grotere van de twee.

De trailerdivisie boekt een omzet van 1,49 miljard euro, en boekte daarmee en groei van 13,6%. Duitsland is voor Krone de belangrijkste markt, daar werd 26,4% van de omzet geboekt. De twee andere landen waar Krone het heel goed doet zijn Polen en Nederland. Opvallend is dat de verkopen in het westen van Europa meer dan twee keer hoger zijn dan die in Oost Europa, maar de verkopen in laatstgenoemd gebied groeien wel harder. 

Krone heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt door flink te investeren. Zo zette de trailerfabrikant 40 miljoen euro opzij voor het realiseren van een gloednieuwe KTL installatie, waarbij trailerchassis in een bad worden gedompeld en onder elektrische stroom een anti roest coating krijgen. Er kwam een nieuw onderdelencentrum in Herzlake en bij assenfabrikant Gigant, sinds enkele jaren in het bezit van Krone, kwam er een nieuwe assemblagelijn voor Krone trailerassen. Verder werd er een vestiging nabij Lyon in het zuiden van Frankrijk geopend. Krone richtte tot slot een nieuw bedrijf op, Datineo, dat zich toelegt op data en telematica. 

DEEL HET

Meer over...