Krone eTrailer met elektrisch aangedreven as

Tijdens de Krone Executive Logistics Summit heeft de Duitse trailerbouwer een prototype van een eTrailer gepresenteerd. De oplegger is uitgerust met een elektrisch aangedreven as waarmee Krone claimt dat er tot 20% brandstof bespaard kan worden.

Krone heeft de oplegger met de elektrische aandrijving ontwikkeld in samenwerking met Trailer Dynamics. Het doel is de ontwikkeling en het op de markt brengen van het systeem met als doel het terugdringen van het brandstofverbruik en de CO2 uitstoot in het wegvervoer. 

De oplegger is inmiddels getest en al tijdens de eerste testritten werd er een verbruikreductie van 20% behaald. De testen werden begeleid door SGS TÜV Saar. Het systeem werkt met een elektrisch aangedreven as die niet alleen aandrijft, maar ook remenergie regenereert. De energie wordt opgeslagen in een accu die zorgt voor een actieradius van 500 kilometer. Of dat ook geldt voor lange afstand transport is onduidelijk. Het ligt voor de hand dat het hoogste rendement bereikt wordt in start- stop verkeer, dus in de zware distributie.

Met de eTrailer wordt iedere dieseltrekker op deze manier een hybride voertuig volgens Krone. Bij de toepassing van een volledig elektrische trekker zou de actieradius van het voertuig belangrijk vergroot worden. 

DEEL HET

Meer over...