Krone en Schwarzmüller bundelen krachten

Het Duitse Krone en het Oostenrijkse Schwarzmüller waren tot nu toe concurrenten van elkaar, maar de bedrijven kondigden een 'strategisch partnership' aan.

De beide bedrijven zijn van plan hun activiteiten te combineren op het gebied van productie- en in de service infrastructuur. Tegelijkertijd zijn de producten van beide merken bedoeld om een ​​complementair assortiment te creëren. Alles wijst erop dat de trailers van Krone en Schwarzmüller uiteindelijk dezelfde fabriek zullen verlaten en naar dezelfde diensten zullen gaan, maar dat ze nog steeds zullen verschillen in configuratie.

Rekening houdend met de verkoopvolumes en productiecapaciteiten zal Krone de dominante partij blijven. Er werd echter onmiddellijk aangekondigd dat Schwarzmüller zijn huidige management zou behouden, dat alleen zou worden "ondersteund door de expertise" van de raad van bestuur van Krone.

Momenteel wacht de hele zaak nog op goedkeuring door de aandeelhouders van beide bedrijven, evenals door Europese monopolistische organisaties. De verwachting is dat beide goedkeuringen op korte termijn zullen verschijnen, en daarmee zal de betreffende samenwerking een feit zijn.

DEEL HET

Meer over...