Krone brengt DocStop naar Nederland

Truckstops met een DocStop logo kunnen relatief snel medisch personeel waarschuwen en zorgen voor een parkeerplaats voor de chauffeur. Daarna kan de ziek geworden chauffeur naar de dichtstbijzijnde medische post gebracht worden.

Krone ondersteunt DocStop in Duitsland al langer. Nieuw is dat dit ook in Nederland gaat gebeuren. Op de nieuwe vestiging van Krone in de Rotterdamse Waalhaven, zal een DocStop logo prijken. Via de vestiging kunnen chauffeurs snel een beroep doen op een arts. De locatie van Krone is gunstig. Er is veel vrachtverkeer in de Waalhaven en de vestiging bevindt zich vlakbij de City Terminal van het Rotterdamse containeroverslagbedrijf ECT. 

DocStop is een vereniging die bestaat uit vrijwilligers. Van winst maken of kosten vergoeden is geen sprake. De vereniging ontvangt wel giften van omroepen, netwerken van tankstations, transportbedrijven, truckfabrikanten en natuurlijk van Krone. Chauffeurs hoeven geen lid te worden van DocStop.

'"Wanneer wij een steentje bij kunnen dragen aan de veiligheid onderweg of aan het welzijn van de chauffeurs die dagelijks met onze trailers in de weer zijn, dan doen we dat natuurlijk'', zegt Andre Menzing van Krone Nederland. ''Ons ondersteuningspunt bevindt zich op een toplocatie. Er komen veel chauffeurs, dus de kans is aanwezig dat er eens iemand snel medische ondersteuning nodig heeft. Een situatie van een chauffeur die onwel wordt, is allesbehalve veilig. Daarop moet zo snel mogelijk actie worden ondernomen. Dat maken wij mogelijk.''

Hulp behoevende chauffeurs moeten wanneer ze bellen, aangeven dat ze DocStop nodig hebben. Ze worden dan direct doorverwezen, nadat ze hebben aangegeven waar ze rijden en in welke richting.

 

De Duitse initiatiefnemer van DocStop, Rainer Bernickel, zegt dat er in Nederland dit jaar nog vier locaties bij komen, waar chauffeurs een beroep kunnen doen op medische assistentie van welke aard dan ook. Hij begon in 2007 met DocStop, geheel vrijwillig. De organisatie kan in Duitsland alleen al terugvallen op zo'n 700 medisch specialisten. DocStop is actief in Duitsland en in de landen om Duitsland heen. Onlangs is de organisatie ook begonnen met het opzetten van een netwerk van servicepunten in Tsjechië. 

DEEL HET

Meer over...