Krone bepleit verdere digitalisatie

Trailerbouwer Krone zegt dat verdere digitalisatie de weg is voor de komende trailergeneraties. De trailerbouwer zegt dat het de ontwikkeling van nieuwe energie-assen, waarbij trailerassen energie genereren die wordt opgeslagen in accu's om ten goede te laten komen aan een koelmachine of aan een trekker, in ontwikkeling is. Krone deed de uitspraken op de persconferentie van de VDA, de Duitse RAI, voorafgaand aan de IAA.

Maar Krone zet vooral in op een app, smart-scan geheten, die gekoppeld is aan camera’s in de laadruimte die kunnen zien in hoeverre de trailer geladen is en in hoeverre er nog lading bij kan. Op die manier wil de fabrikant een bijdrage leveren aan het probleem dat een derde van de trailers in Europa leeg rijdt.

Elektrische bakfiets

Krone wijst verder op voortgaande verstedelijking in de wereld, en dat leidt tot meer aandacht voor de laatste kilometer. Zij heeft hier een dochteronderneming gesticht die elektrisch aangedreven bakfietsen maakt, waarvan de eerste exemplaren nu op proef rijden bij UPS. Krone slaat dus een nieuwe weg in. Ze wijst op de grote groei van de pakjesbranche, een tak van logistiek die over enkele jaren alweer met de helft zal zijn gegroeid. We hebben het dan alleen al in Duitsland over zes miljard pakketten, tegen vier miljard nu.

Trailers die nog wel de stad in gaan, moeten volgens Krone stiller worden. Niet alleen de koelmachine, maar ook de vloeren en de wijze waarop achterdeuren gesloten worden. Het PIEK-certificaat kan hier ongetwijfeld weer diensten bewijzen.

DEEL HET

Meer over...