Korte, wendbare tanktrailer voor Super Oil

Om efficiënter te kunnen werken heeft brandstoffenondernemer Hans Bol in overleg met tankwagenfabrikant Dijssel uit Soest een nieuw concept uitgewerkt. De nieuwe oplegger met een inhoud van 48.000 liter is maar liefst twee meter korter dan gebruikelijk.

Een  nieuw concept, dat nu door SuperOil in gebruik wordt genomen. De twee achterste assen van de drieassige oplegger zijn gestuurd door middel van een VSE-stuursysteem en daardoor is hij net zo wendbaar als kleinere wagens, aldus VSE. De grotere inhoud van de tank is bereikt door de diameter van de tank als geheel 20 cm groter te maken. De tankwagen is tevens uitgevoerd met een pomp en meerdere afgifte haspels, met elk een eigen additief systeem.

De combinatie heeft een GVW van 50 ton, de oplegger heeft drie tien tons assen. De trekker heeft een negen tons vooras. De lengte van de tankoplegger bedraagt 9,30 meter, wat tot gevolg heeft dat steunpoten niet nodig zijn. Volgens de leverancier zijn trailers met een soortgelijk laadvermogen in de regel twaalf meter lang.   

De nieuwe tankwagen is inmiddels afgeleverd en wordt samen met de nieuwe DAF trekker van 460 pk volop getest. Straks zal deze combinatie bijdragen aan meer efficiëntie in het brandstofvervoer van SuperOil. De nieuwe oplegger wordt overdag ingezet naar de agrarische- en andere bedrijven en ‘s avonds en ‘s nachts naar de verschillende SuperTankstations.

DEEL HET