Kögel Trucker Kippertrailer

Het Duitse trailermerk Kögel komt op de Bauma 2019 met een nieuwe kippertrailer die vooral is aangepast aan de wensen van de chauffeurs die er mee moeten werken. De nieuwe oplegger wordt geintroduceerd onder de naam Kögel Trucker Tipper, kortweg KTT. Gebruiksvriendelijkheid stond voorop bij het ontwerp van deze nieuwe oplegger. De drie-assige kipper heeft een ronde bak wat het lossen vereenvoudigt. De inhoud bedraagt 24 kubieke meter.

De laadbak is vervaardigd uit gehard Hardox 450 staal terwijl de zijwanden voorzien zijn van een slijtvaste aluminium plaat van vijf millimeter dikte. Ook tegen de achterklep is een aluminiumplaat aangebracht,  maar dan van zeven millimeter. Hiermee is de oplegger geschikt voor het transport van grind of steengruis. Door toepassing van materialen als Hardox en aluminium is de nieuwe KTT volgens Kögel tot 430 kilo lichter dan zijn voorganger.

De nieuwe Kögel KTT kan als optie worden uitgerust met de aangedreven SAF TRAK-as. Voor extra tractie zorgen twee hydraulische motoren, die zich in de wielnaven van de aangedreven traileras bevinden. Het aandrijfsysteem maakt daarbij gebruik van de hydraulische druk die de truck hoe dan ook beschikbaar moet stellen om de laadbak omhoog te brengen.

Vorig jaar testten wij de SAF Trak-as tijdens onze kippertest in Duitsland. Klik hier voor dat verhaal en bekijk bijgaand filmpje ook even!

Het Kögel nieuws is te zien tijdens de Bauma in München van 8 tot en met 14 april.

DEEL HET

Video's van Kögel Trucker Kippertrailer

  • Video bij:Kögel Trucker Kippertrailer