Kögel telematics via App

Kögel presenteert tijdens Transport Logistics 2017 in München een telematic app. Het telematicasysteem van Kögel werd vorig jaar tijdens de IAA gepresenteerd maar nu is dat ook toegankelijk via een speciale app.

Inmiddels zijn er al meer dan 200 opleggers uitgerust met het Kögel systeem. klanten kunnen hiermee voor een speciaal op de Kögel-opleggers afgestemd systeem kiezen. Het uiterst moderne en betrouwbare Kögel-telematicasysteem voor trailers biedt realtimetoegang tot trailer-EBS-, plaatsbepalings-, koelings-, banden- en aanhangwagengegevens op een overzichtelijk, duidelijk en eenvoudig te gebruiken Kögel-webportaal. Nieuw is dat die gegevens dankzij de Kögel Telematics app nu ook eenvoudig via een iPhone of iPad kunnen worden opgevraagd. De nieuwe Kögel Telematics app is vanaf transport logistic gratis beschikbaar in de Apple App Store. Een Android-versie van de app volgt binnenkort. 

Verbonden met de EBS-modulator, een koelaggregaat of een optioneel verkrijgbaar bandenmonitoringsysteem levert de Kögel-telematicamodule voor trailers (KTTM) belangrijke gegevens over de bedrijfstoestand van de oplegger. Via het Kögel Telematics-webportaal kunnen deze gegevens naar wens worden geanalyseerd. Tevens kunnen in het Kögel Telematics-webportaal de trajecten voor geofencing worden vastgelegd en, indien nodig, de alarmen worden ingesteld. Deze informeren vervolgens de transporteur, de werkplaats of de wagenparkbeheerder naar wens via sms of e-mail over gedefinieerde afwijkingen van de ingestelde parameters. Via de nieuwe app, het Kögel-webportaal of een wagenparkbeheerssysteem kunnen transporteurs naast de standaard “PosControl” telematicagegevens zoals plaatsbepaling, rijtijden en trajectverloop nog meer gegevens in realtime opvragen. “EBSControl” levert informatie over het elektronische remsysteem (EBS) via RSS-feeds en de kilometerstand, snelheid, asbelasting, bandenspanning en remslijtage. Met “TrailerControl” kunnen gebruikers controleren of de oplegger gekoppeld of ontkoppeld is, of de deuren van de oplegger open of gesloten zijn, of het contact van de truck aan of uit is en tevens de accustatus bekijken. “TempControl” helpt bij de bewaking en regeling van de temperatuur in de koelruimte van een koelbakwagen evenals bij de onafgebroken documentatie van de koelketen en informeert over bedrijfs- en onderhoudscycli. In een kipperoplegger bewaakt “TempControl” de temperatuur van het asfalt.

Kögel Telematics is leverbaar voor alle voertuigen uit de productportfolio van Kögel. Afhankelijk van het type oplegger variëren de mogelijkheden van de overdraagbare gegevens, de optionele hardwareconfiguratie en de prijs.  

Dat Kögel Telematics ook beschikbaar is als retrofitoplossing, spreekt voor zich. Zo kunnen beheerders ook bestaande voertuigen in hun wagenpark uitrusten met de Kögel-telematica.

 

 

DEEL HET