Kögel Telematics deelt gegevens met gangbare telematicaportalen

Kögel Telematics, het eigen telematicasysteem van Kögel, beschikt over open interfaces naar alle gebruikelijke telematicaportalen. Dankzij de open interfaces van Kögel Telematics krijgen bijvoorbeeld ook beheerders van gemengde wagenparken alle telematicagegevens van hun trailers probleemloos in één oogopslag te zien, zegt Kögel.

De koppelingen zorgen ervoor dat de gegevens zichtbaar zijn in het telematicaportaal dat hun voorkeur geniet. “Met deze pragmatische oplossing bewijzen wij eens te meer dat onze klanten en hun individuele behoeften centraal staan bij ons”, legt Josef Warmeling uit, directeur bij Kögel. “Alleen gestandaardiseerde, open interfaces en compatibiliteit met systemen van derden garanderen efficiënt wagenparkbeheer.”

Realtime toegang

Kögel-telematica voor trailers biedt realtimetoegang tot trailer-EBS-, plaatsbepalings-, koelings-, banden- en aanhangwagengegevens. Alle geregistreerde gegevens kunnen dankzij de Kögel Telematics Connectivity-database niet alleen worden weergegeven in het Kögel Telematics-webportaal en andere wagenparkbeheersystemen, maar ook in realtime worden geïmporteerd in bestaande processen en in de meest uiteenlopende softwaresystemen. Via het Kögel Telematics-webportaal en alle andere courante systemen kunnen deze gegevens naar wens worden geanalyseerd, aldus Kögel. 

Tevens kunnen in het Kögel Telematics-webportaal alarmen worden ingesteld. Die informeren de transporteur, de werkplaats of de wagenparkbeheerder naar wens via sms of e-mail over gedefinieerde afwijkingen van de ingestelde parameters. Denk bijvoorbeeld aan geofencing, voor wanneer een voertuig afwijkt van de route, of afwijkingen van de gewenste temperatuur. Kögel Telematics is leverbaar voor alle voertuigen uit de productportfolio van Kögel. Afhankelijk van het type oplegger variëren de telematicapakketten en de mogelijkheden van de overdraagbare gegevens, de optionele hardware-uitrusting en de prijs. Kögel Telematics is ook beschikbaar als retrofit oplossing.

DEEL HET

Meer over...