Kögel slaat vleugels uit in Frankrijk

De Duitse trailerbouwer Kögel heeft een eigen importvestiging opgezet in Frankrijk. Dat maakte het bedrijf bekend op Solutrans in Lyon. Van daar uit hoopt het Duitse merk op jaarbasis duizend trailers op de Franse markt af te zetten. Er wordt gewerkt met twee nieuwe commerciële medewerkers en met twee dealerschappen. Voor de aftersales is een aparte distributeur aangesteld die ervoor moet zorgen dat onderdelen binnen 24 uur na bestelling op de plaats van bestemming worden afgeleverd.

‘’We horen in Europa tot de top drie, maar in Frankrijk nog niet’’, aldus een woordvoerder. ‘’In Europa groeit de markt dit jaar met zes procent, Kögel groeit zeven procent. Het merk wil in Frankrijk vooral scoren met de koeltrailer Pur Ferro (foto) en met een trailer voor het vervoer van rollen staal, een zogeheten coil trailer.

In Europa is Kögel goed voor een jaarproductie van 11.000 trailers, die door duizend man personeel in het Zuid Duitse Burtenbach gebouwd worden. Dat genereert een omzet van 300 miljoen euro. Eerder dit jaar zette Kögel al een organisatie op in Spanje en Portugal, markten die na diepe crisis, nu krachtig herstellen. 

DEEL HET