KÖGEL schuifzeil zonder planken, mét Code XL

Kögel levert voor alle types schuifzeiltrailers voortaan de zogenaamde 'Strong and Go' opbouw. Deze opbouw voldoet in aan DIN EN 12642 code XL en aan Daimler richtlijn 9.5 opbouwsterkte zonder gebruik te maken van planken. Een drankencertificaat kan worden gerealiseerd met de Strong & Go-opbouw met beduidend minder rijen planken. Kögel voldoet niet alleen aan de eisen van de branche voor kortere laadtijden, maar biedt chauffeurs ook een snellere, eenvoudigere en veiligere handling tijdens het laden en lossen.

De nieuwe Kögel Strong & Go-opbouw bestaat uit de innovatieve opbouw van de NOVUM-generatie in combinatie met een met banden versterkt Kögel Integral dakzeil en een zijzeil dat voldoet aan de Daimler richtlijn 9.5. Dankzij deze oplossing zijn planken niet langer nodig voor naleving van de Daimler richtlijn 9.5 bij het transport van Gitterboxen en vormvaste lading. Voor het gecertificeerde transport van dranken is met de Strong & Go-opbouw bij eenlaagse en tweelaagse drankenkratten op standaardpallets nog slechts de door VDI 2700 blad 12 voorgeschreven rij planken ter hoogte van de eerste krat vereist, in plaats van drie of vier rijen bij een traditionele opbouw. Door het wegvallen van de bovenste planken wordt de handling vereenvoudigd en worden de laad- en lostijden verkort. Bovendien wordt de veiligheid voor de chauffeur en de lading verhoogd, omdat vallende latten en schade aan de goederen door de planken wordt geëlimineerd. 

Mogelijkheden voor deelladingszekering 

De eenvoudigste manier om deelladingen te zekeren is de standaard hoofdlusbevestiging of hoofdsjorring. Hierbij wordt een spanband als lus zijdelings en aan de achterkant rond de lading geleid en aan beide zijden aan sjorpunten vastgezet. De sjorpunten in het geperforeerde stalen Vario-Fix-buitenframe of de 13 paar standaard sjorbeugels zijn hiervoor geschikt. Om de dwarslopende band achter de lading tegen verschuiven te beveiligen, worden in de praktijk vaak een Euro-pallet of speciale randbeschermers gebruikt. Als alternatief is een optioneel zekeringsysteem voor deelladingen met combi stalen ladingvastzetrail en ladingvastzetbalk mogelijk. Met slechts twee balken kan zo 27 ton lading naar achteren worden beveiligd. Met de genoemde deelladingzekering kan het zijdelingse schuifzeil worden geopend voor het lossen zonder eerst de laadvloer te betreden.

DEEL HET