Kögel promoot dubbele laadvloer

Kögel promoot het toepassen van een dubbele laadvloer in schuifzeil opleggers. De Duitse trailerbouwer biedt een slimme optie voor tweehoog laden met behoud van de strenge Duitse Din- norm voor ladingzekering.

Tweehoog laden is niks nieuws, en ook de uitneembare tweede laadvloer in schuifzeil opleggers kennen we al langer. Nieuw is dat Kögel het systeem zodanig heeft aangepast dat het nu gecertificeerd is volgens de strenge DIN-EN-12642-Code-XL-certificering voor ladingzekering. Er is geen extra beveiliging van de lading nodig maar dat geldt echter alleen als er sprake is van een aaneengesloten lading. 

Met behulp van stalen C-rails en uitschuifbare ladingbeveiligende balken van aluminium kan snel een tweede laadvloer met een maximaal nuttig laadvermogen van tot wel tien ton worden gerealiseerd. De extra laag biedt plaats aan 33 europallets en verdubbelt daardoor het aantal palletplaatsen. De ladingbalken van aluminium houden het eigen gewicht van de oplegger laag en maken desondanks een nog altijd opmerkelijk nuttig laadvermogen mogelijk. Bij transportorders zonder tweede laadvloer kunnen de 24 ladingbeveiligende balken in een optioneel verkrijgbare opbergruimte worden opgeborgen. De bij de Cargo varianten optionele en bij de Mega varianten standaard geleverde schuifkap met hefdakfunctie helpt bovendien bij het laden en lossen. 

DEEL HET