Kögel onderdelen via Bulthuis

Kögel Benelux BV is een exclusieve samenwerking aangegaan met Bulthuis voor de levering van originele onderdelen voor Kögel trailers. Bulthuis heeft nu alle originele onderdelen op voorraad en levert via de eigen kanalen en via de Bulthuis webshop.

Met de distributie van Bulthuis wil Kögel de beschikbaarheid en de servicegraad vergroten. Ronald Kroesen, algemeen directeur bij Kögel Benelux, koestert grote verwachtingen van de nieuwe samenwerking met Bulthuis. “Allereerst verwachten we dat het onze buitendienst helpt tijdens de verkoopgesprekken. Voor klanten is een duurzaam en probleemloos product van groot belang, hun trailer moet immers een maximale inzetbaarheid kennen. Onderdelen die voorheen vanuit Ulm in Duitsland (halverwege tussen Stuttgart en München, red.) moesten komen, kunnen nu uiterlijk de volgende dag in huis zijn. Dat vergroot de inzetbaarheid, bijvoorbeeld na schade. De kwaliteit van de aftersalesorganisatie is bepalend voor je succes in de verkoop.”

Om de nieuwe samenwerking vorm te geven heeft Bulthuis de nodige voorraden aangelegd in het Groningse magazijn. Ook de digitale catalogi zijn met het nieuwe aanbod uitgebreid. Bovendien is er een koppeling met het partnerportaal van Kögel zelf. “Door daar het VIN in te voeren krijgt de klant een compleet overzicht van de juiste artikelen”, legt Kroesen uit.

Kroesen loopt al sinds de eeuwwisseling in de trailerwereld rond. “Humbaur werd in 2009 eigenaar van Kögel en startte in 2017 een eigen dochteronderneming in Nederland waar de gehele Benelux mee wordt bediend. Dergelijke verkooporganisaties zijn elders op die manier ook opgestart.” 

In de trailerwereld is de afgelopen decennia het nodige veranderd. Zo zijn de producten een stuk duurzamer geworden. “In theorie verslijt je een trailer niet meer, niet zoals vroeger. Dat het toch zinvol is om een bedrijfsperiode van een jaar of vijf tot tien te hanteren heeft te maken met de verschillende certificaten die voor een trailer gelden. Met een verse trailer ben je weer helemaal up-to-date.” 

DEEL HET

Meer over...