Kögel naar Transport Compleet

Op Transport Compleet in Hardenberg stelt Kögel zijn producten voor de transport- en constructiebranche voor. Van 13 tot 15 maart 2018 kunnen bezoekers bij Kögel, op stand 143 in hal 1, de bestseller Kögel Cargo schuifzeiloplegger bekijken.

De door Kögel getoonde oplegger is een speciaal voor de Benelux verstevigde schuifzeiloplegger. Volgens de Duitse trailerbouwer onderscheidt deze oplegger zich door zijn robuustheid, de uitgebreide standaarduitrusting en de vele individuele uitrustingsmogelijkheden. 

Het zeer solide chassis is door een uitgekiende indeling van de dwarsliggers geschikt voor het vervoer van zware ladingen, voor de meest uiteenlopende soorten wegdek en voor dagelijkse laad- en losopdrachten, ook in moeilijke omstandigheden. Het draagvermogen van de vloer maakt hoge asbelastingen met een heftruck tot 7,2 ton mogelijk. De Kögel Cargo beschikt tevens over een laag eigengewicht en een zeer robuuste opbouw. Dankzij de beide doorlopende dakversterkingsprofielen is bij geopende zijwanden geen ondersteuning door rongen nodig. Het basismodel van de trailer is goed voor een eigengewicht vanaf ca. 6.000 kg. Daardoor is hij uitstekend geschikt voor transporten met een grote nuttige lading. Bovendien is de Kögel Cargo standaard uitgerust met de betrouwbare Kögel KTA-trailerassen. De unieke “dubbele vering” van de KTA uit een zacht schokdempend materiaal en de dissel uit verenstaal verbeteren niet alleen de rijeigenschappen van de opleggers, maar zorgen ook voor verminderde slijtage.

Veelzijdige individuele uitrustingsmogelijkheden
De op Transport Compleet 2018 tentoongestelde Cargo laat verder ook nog diverse individuele uitrustingsmogelijkheden zien, waaronder bijvoorbeeld een twaalf millimeter dikke en 2.500 millimeter hoge zeefdrukplaat, die aan de binnenkant van de voorwand is aangebracht voor een hogere kopwandbelasting. Boven de afsluitsteun achteraan is een 720 millimeter lange oprijplaat van traanplaatstaal aangebracht. Verder is het demonstratiemodel uitgerust met verstevigde stalen bumpers voor een betere aanrijbescherming. Als bescherming tegen heftrucks is een acht millimeter dikke, overdwars lopende stalen hoeklijn over de hele breedte aangebracht, alsook een afsluitnokkenbescherming die in het midden van de frameafsluitplaat is gemonteerd. Tot de individuele uitvoering behoren verder nog een gereedschapskist, een aslift voor de eerste as en nog veel meer.

DEEL HET