Kögel naar Bauma met asfaltkipper en plateau-oplegger

Kögel presenteert op de Bauma 2022 de Kögel asfaltkipper in vernieuwde uitvoering, waarbij aan vaak geuite wensen van de klanten tegemoet is gekomen. Er is keus uit een temperatuurgeïsoleerde bak voor asfaltering en een ronde ‘bak’ volledig van staal, voor het transport van stortgoed.

Kögel biedt de asfaltkipper aan met twee of drie assen en met een stalen chassis. Het laadvolume geeft Kögel niet, maar schatten we op 28 kuub. Door gebruik te maken bouttechniek kan Kögel materiaalcombinatie realiseren van stalen bodem met hoge weerstand en lichte zijpanelen van aluminium. Dit wordt volgens Kögel mogelijk gemaakt door de KTL-veredeling die effectief is tegen corrosie, maar ook door het chassis en de bak die in de seriestandaard in de kleuren van de klant kunnen worden gespoten.

Alle Kögel kippers profiteren van een verbeterde achterklep. Deze bestaat vanaf nu uit vier millimeter dik HB450-staal, dat ook onder de hoogste belasting volgens de fabrikant niet indeukt en zijn robuustheid behoudt. De inklapbare onderrijbeveiliging met zijn vuilafstotende profiel beschikt vanaf nu over extra aanslagbuffers.

Plateau-oplegger

Kögel laat in München ook een vernieuwde plateau-oplegger zien, de Multi. De tentoongestelde drie-assige Kögel Multi met koppelschotelhoogte van 1.100 tot 1.160 millimeter beschikt over het versterkte chassis van de NOVUM-generatie en een opbouw uit een 2.000 millimeter hoge stalen kopschot, vijf paar opklap- en afneembare zijborden alsook een deur met twee vleugels aan de achterkant. Optioneel kan een opbergkist worden gemonteerd voor het opbergen van de tien zijborden, de achterklep en alle scharnierende rongen.

Een drie-assige Multi met basisuitrusting is volgens Kögel al verkrijgbaar vanaf ongeveer 5.500 kilogram eigen gewicht. Het theoretisch mogelijke ladingsgewicht ligt daardoor rond 30.500 kilogram. Wie nog meer nuttig laadvermogen nodig heeft, kiest voor het chassis van de lichtgewicht-trailer Lightplus, die 600 kilogram meer laadvermogen biedt.
De Multi is getest op een bodembelastbaarheid van 7.200 kilogram.  

DEEL HET