Kögel: "Naar 2000 nieuwe trailers in de Benelux"

Trailerbouwer Kögel heeft de complete Europese salesorganisatie op de schop genomen. Ook in de Benelux leidde dit tot een nieuwe organisatie, die onder leiding staat van Rob Schneiders, die met zijn team vanuit Zwolle opereert.

De keuze voor Zwolle is gelegen in  het feit dat daar een terrein beschikbaar is voor het tijdelijk opstellen van ingeruild materieel. Ten tijde van ons bezoek zijn dit koeltrailers van Kögel, en die zie je nog niet veel, erkent ook Schneiders. "Het is een prima trailer, maar we hebben nog werk aan de winkel om het marktaandeel hiervan te vergroten. "

De koeltrailer heeft daarbij niet als enige de focus. "We hebben een breed aanbod, dus inclusief containerchassis, kippers en diepladers, naast schuifzeilers, koelers en boxen.  We zitten in Zwolle omdat we ook een compleet aanbod used willen opzetten. " Rob Schneiders legt uit dat de voormalige Truck & Trailer Groep Nederland gesplitst is in 3 onafhankelijke Kögel dealers: Truck en Trailer Groep Gomes B.V., Rogam Bedrijfswagens B.V. en Truck Trailergroep Noordoost B.V. Deze drie Mercedes truckbedrijven hebben meerdere vestigingen.  In België en Noord Frankrijk is Turbo's Hoet dealer. "Vorig jaar hebben we in de Benelux in totaal 1500 trailers verkocht, iets meer dan de helft daarvan in Nederland. Dit jaar hebben we ons een aantal van 2000 stuks tot doel gesteld. Kögel verkocht in 2017 zo'n 16.700 trailers en verzekerde zich daarmee van de derde plaats op de Europese markt. De afstand naar nummer twee, Schmitz, en Europees Krone is groot, maar Rob Schneiders is ervan overtuigd dat die afstand kleiner zal worden. "Diensten, denk daarbij aan telematica, financiering en parts zullen we naar een hoger niveau brengen de komende jaren. We onderscheiden ons van de anderen doordat we  een breder aanbod aan trailers aanbieden. We doen zaken anders dan anderen, maar we zien duidelijk dat ons sterke chassis, roestwering en de mogelijkheid om in de gewenste kleur te spuiten, ons een voorsprong geeft bij tal van klanten."

Used

Voor de gebruikte trailers heeft Kögel Benelux Dirk Boer aangesteld. Hij verwacht dat de markt voor gebruikte trailers zich dit jaar gunstig zal ontwikkelen. "Het aanbod neemt wat af, maar dat vertaalt zich nog niet in hogere prijzen. Ik verwacht dat dat ook het komende jaar nog niet zal gebeuren. Hetzelfde zien we bij ouder materieel, dat meest naar het midden oosten gaat. Daar is sprake van een iets stijgende vraag, maar de prijzen blijven hetzelfde."

 Kögel is op Transport Compleet in Hardenberg te vinden op standnr. 143 

DEEL HET