Kögel met Port 45 Triplex chassis naar Gorinchem

Kögel presenteert op Transport Compleet Gorinchem (3 t/m 5 september 2019) twee nieuwe opleggers. Bezoekers kunnen op stand G108 kennismaken met de intermodaal oplegger Cargo Rail Novum. Op het buitenterrein staat het multifunctionele containerchassis Kögel Port 45 Triplex. 

De nieuwe Cargo Rail Novum debuteerde op de Transport Logistic 2019 in München. Deze op het spoor verlaadbare variant heeft het geoptimaliseerde buitenframeprofiel en de verbeterde opbouw die de Novum-generatie kenmerkt. Beide aspecten maken de Cargo Rail volgens de fabrikant nog robuuster en verbeteren de hantering in het dagelijks gebruik. Met een eigen gewicht vanaf 6350 kilogram in de basisuitrusting blijft deze trailer mooi onder de zeven ton. 

Containerchassis

De tweede oplegger op de beurs in Gorinchem is een lichtgewicht containerchassis – schuifbaar voor, midden en achter. Deze Port 45 Triplex beleefde zijn première op de IAA van 2018. Sindsdien hebben volgens Kögel de ingenieurs het eigen gewicht nog verder weten te verlagen, naar circa 4450 kilo in de basisuitrusting. Het technisch totaalgewicht bedraagt 41.000 kilo, de schoteldruk 14.000 kilo. Daarmee is het chassis geschikt voor transport van 20-, 30-, 40- en 45-voet ISO-containers en 40- en 45-voet highcube-containers.

DEEL HET

Meer over...