Kögel: Mega met tientons assen

Aan het Duitse Elflein heeft Kögel 88 megatrailers geleverd. De 2-assige volumeopleggers van Kögel zijn voorzien van een versterkt chassis voor 10-tons assen en zijn bedoeld voor logistieke taken in de autobranche.

Daarmee profiteert Elflein volgens Kögel van een lager eigen gewicht, lagere bedrijfs- en brandstofkosten en een rustiger rijgedrag dankzij de langere asafstand van 1.810 millimeter. Drie op elkaar gestapelde laadkisten kunnen eenvoudig worden geladen en gelost dankzij de inwendige hoogte van drie meter en het standaard beschikbare mechanisch-hydraulische hefdak. Dit verhoogt de zijdelingse doorlaadhoogte voor met 600 millimeter en achter met 600 millimeter tot meer dan drie meter.

Naast de bekende voordelen van de NOVUM-generatie, zoals de nieuwe lucht- en lichtconsole aan het kopschot en het nieuwe buitenframeprofiel, beschikken de Kögel Mega-opleggers over een omvangrijke standaarduitrusting. De standaard geleverde 13 paar sjorogen zijn voor gemakkelijkere hantering voorzien van grepen aan de zijkant en beschikken over een trekkracht van 2.500 kilogram. Uiteraard zijn de megatrailers ook gecertificeerd conform DIN EN 12642 Code XL. Voor gebruik in het automotive-segment voldoen de mega’s in combinatie met de nodige individuele uitrusting, zoals een palletaanslag en een dubbele voorwand, aan de eisen van Daimler-richtlijn 9.5 met betrekking tot ladingzekering. 

De opleggers hebben bovendien de Strong & Go-opbouw van Kögel. Deze bestaat uit de innovatieve opbouw van de NOVUM-generatie in combinatie met een met gordelverstevigingen versterkt Integral-dakzeil van Kögel. Dankzij deze oplossing zijn insteeklatten niet meer nodig om te voldoen aan DIN EN 12642 Code XL en Daimler-richtlijn 9.5 bij het transport van laadkisten en met spanbanden vastgezette lading. Tot de verdere individualiseringsmogelijkheden behoren onder andere een aslift voor de tweede as, gereedschapskisten, ledcontourverlichting, meerkamer-ledverlichting, een opbergmogelijkheid voor 32 insteeklatten en nog veel meer.

Bij deze mega’s is het volledige chassis op lange termijn beschermd tegen corrosie dankzij de Nano-Ceramic-technologie en de KTL-coating met daarbovenop UV-lakwerk.  

DEEL HET

Meer over...