Kögel maakt containerchassis nog lichter

Dit nieuwe Kögel-chassis, aangeduid als Port 40 Light, wordt met zijn eigen gewicht (in basisuitvoering) van slechts 3990 kg op dit moment gerekend tot een van de lichtste die op de markt verkrijgbaar zijn, aldus Kögel. Het nuttig laadvermogen bedraagt iets meer dan 37 ton. De verantwoordelijke ingenieurs en technici van Kögel hebben bij de constructie niet enkel teruggegrepen op al bij de Kögel Port 20 Tankplex beproefde en bewezen lichte constructiemethoden, maar vertrouwen bovendien op een nieuw concept qua dwarsdragers en een volgens Kögel doordachte lasconstructie om nog meer op eigen massa te kunnen besparen.

Om gemakkelijk containers bij een laadperron te kunnen opnemen en lossen is het Port 40 Light-chassis voorzien van een achterkader dat 70 mm naar binnen is verplaatst. Ook is er een naar binnen verplaatste stootbalk constructie aangebracht. Daarmee kan het chassis volgens Kögel nog dichter naar een laadperron worden toegereden en kan via een oprijplaat de te overbruggen vrije ruimte tussen container en laadvloer worden verkleind. In de komende maanden zal dit geoptimaliseerde achterkader standaard worden toegepast op alle overige Port-modellen van Kögel.

Ook het Port 40 Light-chassis is volgens Kögel duurzaam tegen corrosie beschermd door toepassing van nanokeramische technieken en een kathodische dompeldeklaag inclusief afsluitende ultraviolet lichtwerende laklaag.

DEEL HET