Kögel levert standaard telematica vanaf juni

Vanaf productiemaand juni 2021, levert trailerfabrikant Kögel standaard telematica op alle nieuw geproduceerde trailers. Op de manier wil Kögel de kostentransparantie voor wagenparkbeheerders verbeteren.

Het voornaamste kenmerk van Kögel Telematics, is dat het werkt met een open interface. Daardoor kunnen andere systemen die mogelijk al in gebruik zijn bij klanten, aansluiting vinden, wat het overzicht voor de wagenparkbeheerder ten goede komt. “Gestandaardiseerde, open interfaces die aansluiting vinden bij wat al op de markt is, zijn een voorwaarde voor succesvol en efficiënt met data omgaan”, zegt Kögel.

Compleet datapakket

Kögel Telematics bestaat uit een systeem dat in de eerste plaats de positie van de trailer doorgeeft, dat gegevens over het EBS-systeem opslaat, gegevens van de koelmachine en data over de banden. Achter dit systeem staat een database waar fleetowners hun data kunnen inzien. Zij kunnen bepaalde ‘alarmen’ of notificaties inprogrammeren, die de fleetowner waarschuwen wanneer bepaalde waarden worden overschreden. De beheerder krijgt dan een SMS-bericht of een e-mail.   

DEEL HET

Meer over...