Kögel levert aan Waberer's

Waberer's, het enorme Hongaaarse transportbedrijf met meer dan 3,5 duizend trekkende eenheden koopt zijn trailers voortaan ook bij Kögel. Tot nu toe was Schmitz Carbobull exclusief huisleverancier maar nu zijn er ook 100 opleggers besteld bij Kögel.

Het gaat om honderd Kögel Mega Rail opleggers met Roll-on-Roll-off uitrusting. ''Na anderhalf decennium samenwerking met een bekende opleggerfabrikant beslist om nieuwe wegen in te slaan. Met een uitbreiding van het wagenpark en bestelling van 100 Kögel Mega opleggers zet het bedrijf een eerste stap naar een nieuwe, gemeenschappelijke toekomst met Kögel. Waberer’s is een milieubewust bedrijf met een zeer moderne wagenpark waarbij bij elke uitbereiding van bedrijfsvoertuigen wordt gekozen voor voertuigen die een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk hebben. Daarom heeft Waberer’s gekozen voor multimodaal inzetbare Kögel opleggers.'' aldus de tekst in het persbericht.

De Mega opleggers zijn met een inwendige hoogte van drie meter en een hydraulisch hefdak uitstekend geschikt voor de automotive sector. Het integrale standaarddakzeil van Kögel staat garant voor een eenvoudig te openen schuifdak. Doorhangende kabels behoren tot het verleden dankzij de in het dakzeil geïntegreerde dakbanden. Zo is het uitgesloten dat de kabels blijven haken achter de lading. Uiteraard zijn de Mega opleggers ook gecertificeerd conform DIN EN 12642 Code XL.

De voor het multimodale vervoer bestemde opleggers zijn uitgerust met een versterkt chassisframe. De in het chassis geïntegreerde grijperkanten, een bescherming en versterking van dekzeil boven de grijperkanten, en speciale assen in de railuitvoering zorgen ervoor dat de opleggers per spoor verlaadbaar zijn. Daarbij zijn de 100 stuks Mega Rail opleggers ontworpen voor de flexibele verlading op de meest gebruikelijke “Taschenwagen” van de Duitse Spoorwegen. De opleggers beschikken voor het onbegeleid vervoer per schip en veerboot over een roll-on-roll-off-uitrusting, deze bestaat uit een acht millimeter dikke gesloten glijplaat,  vier paar zware sjorringen voor zware lasten met 12.000 kg testkracht alsmede markering volgens DIN EN 29367-2.

Om de binnenzijde van de voorwand tegen beschadigingen te beschermen is als extra een twee millimeter dikke en 1.250 millimeter hoge verzinkte staalplaat gemonteerd. Voor gemakkelijker beladen van boven af kan de schuifkap tevens van voren naar achteren worden verschoven. De zeilen van de trailers hebben een antivandalisme-uitvoering, daarvoor zijn staalkabels in een raster van 160 x 160 millimeter geïntegreerd in het zeil. Zo wordt goederendiefstal moeilijker gemaakt en kunnen er geen ongewenste passagiers binnendringen via het zeil. Tot de individueel gespecificeerde uitrusting behoren verder nog een TIR-kabel met twee houders, twee extra rijen latzakken en een bandenspanningsbewakingssysteem, om maar enkele voorbeelden te noemen.

Over Waberer's:

Waberer’s is gemeten naar omvang van haar eigen wagenpark een toonaangevende exploitant van voertuigen in eigen eigendom in het Europese FTL-segment (Full Truck Loads) van de transportmarkt, en gemeten naar omzet een toonaangevende logistieke dienstverlener in Hongarije. Het bedrijf is een aanbieder van optimale transportdiensten voor klanten in heel Europa. Met haar moderne wagenpark van meer dan 3.500 trucks en een gemiddelde voertuigleeftijd van 2 jaar legde Waberer’s in 2016 bijna 450 miljoen kilometer af op de Europese wegen. Het bedrijf telt ongeveer 6.500 medewerkers en heeft een binnenlandse logistiek capaciteit van ruim 150.000 m² moderne magazijnruimte. 

 

 

 

DEEL HET