Kögel levert 150 ferrytrailers aan H.J. van Bentum

Van Bentum heeft onlangs met de Duitse trailerfabrikant Kögel Trailer GmbH overeenstemming bereikt over de aanschaf van 150 nieuwe schuifzeilopleggers voor het ferryverkeer. De nieuwe opleggers zijn voorzien van alle benodigdheden om aan het hedendaagse ferry verkeer te voldoen, zegt Kögel.

Als noviteit zijn de schuifdaken van de opleggers voorzien van versterkt zeil. Hierover zegt Senior Planner Bert Morren: “Voor de zijkanten was versterkt zeil al heel normaal, maar voor het schuifdak is dit nieuw. Uiteindelijk kan hiermee worden voorkomen dat inklimmers via het schuifdak toegang tot de oplegger en dus lading kunnen krijgen.” Van Bentum geldt sinds jaar en dag als één van de ferryspecialisten in ons land met jarenlange ervaring met het Verenigd Koninkrijk. 

Onbegeleid

Omdat de opleggers met name voor onbegeleid ferryverkeer worden ingezet, moeten ze goed bestand zijn tegen ruwe zeegang. De opleggers zijn voorzien van ferry-ogen om de oplegger aan het dek te zekeren, maar ook in de laadruimte zelf zijn er volgens Kögel voldoende mogelijkheden om goed gezekerd de oversteek te maken.

De opleggers voldoen aan de TÜV-XL norm voor ladingzekeren. De uitlevering van de 150 opleggers zal gefaseerd plaatsvinden over een periode van één jaar waarbij de eerste opleggers in dit voorjaar uitgeleverd zullen worden.

DEEL HET

Meer over...