Kögel kipper lichter door slimme toepassing materialen

Trailerbouwer Kögel liet op de Bauma een kippertrailer zien, de KTT, met een inhoud van 24 kuub, die volgens de fabrikant tot 430 kg lichter is dan zijn voorganger. Kögel bereikte deze gewichtsbesparing door slimme toepassing van materialen.

Zo was op de Bauma te zien dat de laadbak van deze trailer vier millimeter dikke Hardox vloer heeft. De zijwanden zijn echter vijf millimeter dik aluminium opgetrokken en de achterklep is van slijtvast zeven millimeter aluminium. Volgens Kögel is dit de ideale combinatie van robuust en bestand tegen lading zoals rotsblokken, versus een licht gewicht wat een groot laadvermogen garandeert. Door met verschillende diktes te werken, daar waar de robuustheid nodig is, bereikt Kögel de genoemde gewichtsreductie.

Om het werken met dit type trailer zo aantrekkelijk mogelijk te maken, biedt Kögel een reeks aan extra's waar de klant uit kan kiezen. Denk daarbij aan LED-verlichting met geïntegreerde achteruit rij beveiliging. Ook kan Kögel deze trailer leveren met de SAF TRAK aangedreven as, waarmee klanten gegarandeerd uit de meest lastige posities in een groeve weer weg komen.  De complete trailer is KTL-beschermd en is voorzien van een extra beschermlaag.  

DEEL HET