Knickar van Veldhuizen

Nieuw in het uitgebreide programma van Veldhuizen Wagenbouw is de zogenaamde 'Knickar'. Zoals de naam al doet vermoeden 'knikt' deze aanhangwagen vlak achter het assenstel. Het gevolg is een oprijhoek van slechts 10 graden en dat is ideaal voor het vervoer van machines. 

De 'Knickar' heeft een verzinkt chassis en twee luchtgeveerde 3,5 tons assen. De aanhanger is voorzien van een aluminium laadklep, die geschikt is voor wiellasten van 2.500 kg. Deze aluminium laadklep is uitgevoerd met een dubbel scharnier, zodat de klep zonder lading plat kan liggen. Dat scheelt luchtweerstand als er leeg gereden wordt. Voor het heffen en dalen van de oprijklep zijn er 4 luchtbalgen gemonteerd. Deze hefbalgen zijn verbonden met de luchtveren zodat met één knop zowel de achterzijde als de luchtveren bediend kan worden. De aanhanger kan geleverd worden als snelverkeer uitvoering, maar is er ook in een landbouw uitvoering met een Individueel Goedkeuring Certificaat welke voldoet aan de richtlijn 167 /2013,  die verplicht is vanaf 1-1-2018.

De aanhanger is leverbaar met een bakmaat van 7,75 x 2,20 m en 8,25 x2,35 m. Het laadvermogen van snelverkeer uitvoering is 5,4 ton en van de landbouwverkeer uitvoering 6,5 ton. Zoals gebruikelijk bij Veldhuizen Wagenbouw is de nieuwe Knickar zowel te huur als te koop.

 

DEEL HET