Knapen met Dura-Floor naar BedrijfsautoRAI

 

Knapen Trailers toont op de BedrijfsautoRAI 2015 de nieuwe Dura-Floor. Het gaat hier om een nieuwe schuifvloer die beter bestand zou zijn tegen slijtage.

De vloer van iedere schuifvloertrailer is aan slijtage onderhevig en vormt daarom een belangrijk gedeelte van de gebruikskosten. Om deze kosten te drukken presenteert Knapen Trailers tijdens de BedrijfsautoRAI een nieuwe schuifvloer: de Dura-Floor. Deze nieuwe vloer is volgens Knapen de nieuwe maatstaaf in het schuifvloer-transport. De Dura-Floor is namelijk bijzonder slijtvast.

Na meerdere jaren intensief gebruik verslijt een schuifvloer. Afhankelijk van de vervoerde lading slijt de vloer langzaam (bijvoorbeeld met zachte potgrond) of juist snel (bijvoorbeeld met glasscherven). Wanneer een vloer te dun is, vormt de zogenaamde ‘vloerrevisie’ of ‘vloerwissel’ een ingrijpende kostenpost. Daarom kan een vloer in verschillende diktes gekozen worden. Tijdens de aanschaf dient men de dikte van de vloer af te wegen tegen de ‘ruwheid' van de lading. In de regel kiest men tussen  6mm-, 8mm- of 10mm vloerdikte. De Dura-Floor die Knapen Trailers op de BedrijfsautoRAI presenteert, vult deze range aan de bovenkant aan als alternatief.

De Dura-Floor is volgens Knapen uitgebreid getest met verschillende soorten ruwe lading. Tijdens deze praktijktests is de Dura-Floor onder exact dezelfde condities met de welbekende 10mm-vloer vergeleken. De tests zijn uitgevoerd door langdurig glasscherven en split te lossen. Het testresultaat van Knapen blijkt een mooie technologische doorbraak: Na één jaar glasscherven lossen is bij de Dura-Floor geen dikteverschil meetbaar, terwijl de standaard 10mm-vloer een aanzienlijk zichtbaar dikteverschil vertoont. De Dura-Floor betekent volgens Knapen een grote verandering in de kostenstructuur van schuifvloertransporteurs. Veelal werden deze ladingen nog met kippers vervoerd, maar dankzij de Dura-Floor hebben transporteurs van ruwe ladingen voortaan het volume en de flexibiliteit van een schuifvloertrailer tot hun beschikking.

Bezoekers van de BedrijfsautoRAI bekijken, testen én beoordelen de nieuwe vloer op stand 132 in hal 1.

 

 

DEEL HET

Meer over...