Knapen komt met 'Light'-variant van K502

Knapen Trailers heeft een lichtere variant van de K502 schuifvloertrailer met zijdeuren ontwikkeld, genaamd K502-Light. Deze multifunctionele trailer heeft een maximaal technisch laadvermogen van 28 ton (3x 9-tons SAF Off Road assen en 12 ton schoteldruk). Dit maakt de K502-Light interessant voor bedrijven die in landen rijden met een maximum GVW  van 40 ton.

De nieuwe K502-Light is vervaardigd op basis van een geheel  nieuw ontwikkeld verzinkt stalen chassis. Het totaal gewicht van de trailer bedraagt slechts 8.225 Kg. De trailer is voorzien van een 6mm gladde aluminium vloer en het laadvolume bedraagt 87 kuub. Standaard wordt deze trailer geleverd met 13 paar sjorogen. 

Deze multifunctionele K502-Light heeft net als zijn standaard broertje twee deuropeningen van 6,20 meter aan één zijde. Tussen de twee deuropeningen zit een vaste middenrong. Bij geopende deuren blijft het draagvermogen gewaarborgd door het chassis dat over de volledige lengte van de trailer doorloopt. Dit model is volgens Knapen geschikt om naast de bulkgoederen ook allerlei stukgoed ladingen zoals pallets, kisten, big-bags, (spaan)platen en profielen vanaf de zijkant te beladen.

Voor landen met een hoger toegestaan gewicht blijft de bekende K502 met 3x 9-tons assen en technisch maximaal 18 ton schoteldruk vanzelfsprekend gewoon leverbaar.

DEEL HET