Kipper Event 9 & 10 september in Markelo

In Markelo wordt op 9 en 10 september het Kipper Event georganiseerd. Het Kipper Event is ontstaan na het wederom niet doorgaan van de TKD waarna journalisten op zoek gingen naar een alternatief. Op de gevonden locatie in Markelo zullen bouwvoertuigen gepresenteerd en gedemonstreerd worden op een demonstratiebaan. 

Het Kipper Event wordt geen fancy beurs of tentoonstelling met mooie VIP tenten maar een low profile evenement waarbij laarzen en stevig windjack nodig zijn. ,,Het geheel krijgt de uitstraling van een bouwplaats en daarmee vormt dat de natuurlijke habitat van de gepresenteerde producten. Wij willen twee leuke dagen organiseren waarbij de deelnemers hun nieuwste producten kunnen presenteren in een informele setting’’ aldus journalist Iep van der Meer. Hij is, samen met zijn collega Roger van Nispen de initiator van het evenement. ,,Uiteraard is er wel catering aanwezig op het terrein maar er is geen sprake van standbouw of andere voorzieningen. Het is een laagdrempelig evenement met gratis toegang voor het publiek waarbij het puur gaat om de producten van de deelnemers’’ aldus Van der Meer.

Demobaan

Net bij de TKD wordt er een demonstratiebaan ingericht waar klanten onder begeleiding in het zand kunnen rijden met een aantal voertuigen. Uiteindelijk zijn de terreinprestaties namelijk waar het echt om gaat in het grondverzet en bouwtransport. Daardoor wordt het dus niet alleen een statische presentatie maar is er ook veel te zien en te beleven. Diverse voertuigen zullen klaar staan voor deze demoritten door de zandbanen waarmee het een dynamisch evenement belooft te worden. Machines om de trucks te beladen zijn aanwezig. 

Noviteiten

Veel leveranciers hadden hun primeurs klaar staan voor de TKD waardoor er volop noviteiten te zien zullen zijn op het Kipper Event. Zo toont HSE een Hybride Scania met Palfinger autolaadkraan en kipper, komt Gijsbertsen met een DAF 10x4 lichtgewicht Quadro kipper en toont Ginaf een nieuwe 8x6 . Op de HYVA stand staat de eerste Scania 6x6 en is een compacte Volvo 10x4 te zien. Renault Trucks toont een nieuwe C 480 10x4 midlift, een primeur waar inmiddels al acht van verkocht zijn in Nederland! Verder toont het Franse truckmerk de nieuwe K 440 6x6 Wide Spread. Iveco komt met een 10x4 T-Way naar Markelo terwijl Mercedes Benz de nieuwe 8x4 Wide Spread toont. De 10x4 is populair in Nederland, en het aantal configuraties neemt steeds verder toe. Ook Volvo Trucks komt namelijk met zo’n voertuig, maar dan in een extra compacte vorm, aangepast door Veldhuizen Trucks. Veldhuizen Trucks toont in Markelo verder onder meer Scania en Volvo Quadro 2.0 uitvoeringen waarvan de achterste as dubbelle montage heeft. Ook introduceert Veldhuizen Trucks een DAF X-Treme Light asfalt kipper met 34,5 Ton laadvermogen. Van de truckmerken nemen Mercedes-Benz, Iveco, Ginaf, Volvo, Terberg, en Renault Trucks deel aan het Kipper Event. Met andere merken lopen nog onderhandelingen op dit moment.

Niet alleen kippers

Opvallend veel opbouwers hebben zich ingeschreven, waaronder Hyva, Hiab, Vossebelt, Ruizeveld, Gijsbertsen, Tibeg en Fliegl. Ook JHS is aanwezig met het merk Kempf, net als D-Tec, onder meer met Bulthuis producten. Van der Peet toont Stas kipperopleggers en ook VDL is aanwezig. Maas Weegsystemen toont een geheel nieuw ontwikkelde, mobiele en geijkte weegbrug die eenvoudig ingezet kan worden voor projecten. Deze weegbrug is in transportstand slechts 255 cm breed en 199 cm lang. Dankzij een slimme constructie wordt het totale gewicht over acht laadcellen verdeeld waardoor een geijkte weegbon geprint kan worden. Overbelading, maar ook omrijden voorkomen wordt hiermee erg eenvoudig. Hiermee is duidelijk dat het niet alleen om kippers gaat. Ook andere, bouw gerelateerde voertuigen zijn welkom zoals stenenopleggers, diepladers, trekkers voor bouwtransport en bijvoorbeeld betonmixer waardoor de naam Kipper Event de breedte van het evenement eigenlijk tekort doet.

Het Kipper Event wordt gehouden op de zandwinning van Van der Heiden in Markelo aan de Domelaarsweg. Meer informatie op www.kipperevent.nl

DEEL HET