Keus & Mollink kiest Transics TX-Trailerguard

Veevervoerder Keus&Mollink is de één van de eerste Nederlandse fleetowners die gebruik maakt van TX-Trailerguard van Transics.

Met dit systeem worden trailerdata zoals aslasten, bandenspanning, koelwagentemperatuur, deurstatus en tal van andere operationele functies van de trailer naar de backoffice gestuurd en volledig geïntegreerd in de backofficesoftware. In tegenstelling tot veelvoorkomende individuele oplossingen bundelt TX-Connect dus alle relevante informatie rond de prestaties van trucks, trailers en chauffeurs in realtime op één enkel scherm.

Op die manier kunnen vlootbeheerders eventuele problemen zoals structurele overbelading, onderbezetting en ongepast rijgedrag gemakkelijk identificeren. De managementrapporten geven een duidelijk overzicht van alle voertuigprestaties en helpen vlootbeheerders zo de planning te optimaliseren en de capaciteit optimaal te benutten. Voor voertuigen uitgerust met Transics-boordcomputers kunnen dispatchers ook technische en administratieve feedback geven aan chauffeurs onderweg - zoals bijvoorbeeld orderdetails of een waarschuwing voor te lage bandenspanning. Door chauffeurs onderweg te begeleiden, helpen vlootbeheerders mee de veiligheid en dienstverlening te verbeteren en de stilstandtijd en onderhoudskosten te drukken. 

Het Nederlandse Keus & Mollink is één van de eerste transportbedrijven die zijn volledige vloot uitrustte met TX-Trailerguard. Dankzij de installatie van TX-Trailerguard kan dit bedrijf nu met enkele klikken waardevolle informatie rond hun voertuigen, chauffeurs en trailers opvragen op één enkel backofficeplatform.” 

Dankzij de Transics-boordcomputers hebben de chauffeurs ook onmiddellijke toegang tot relevante data zoals de eigenlijke temperatuur in de trailer en kunnen ze bij problemen dus snel reageren. De Transics-oplossing verzekert Keus & Mollink van een rechtstreekse link tussen hun voertuigen, chauffeurs en de thuisbasis. 

Gert Aman, dispatcher bij Keus & Mollink: “We waren op zoek naar betere en betrouwbaardere technologie om ons trailerbeheersysteem te verbeteren. Dankzij de upgrade van onze vloot met TX-Trailerguard hebben we nu een volledige vlootbeheeroplossing die tegelijk perfect geïntegreerd is met onze bestaande planningssoftware. Dit systeem versterkt op die manier zowel onze dagelijkse activiteiten als onze productiviteit.”

 

 

 

DEEL HET