Kässbohrer mikt op 5% meer omzet

Het is alweer twintig jaar geleden dat de Tirsan Group de vestiging van Kässbohrer in Goch overnam. Daar worden Kässbohrer trailers in alle soorten en maten afgewerkt voor aflevering aan klanten. Ook de Talson trailers, eveneens een merk van Tirsan, worden hier klaar gemaakt voor aflevering. Vanuit Goch worden trailers naar 20 landen geëxporteerd.

Kässbohrer kan prachtige groeicijfers overleggen. In twee landen groeide de afzet met meer dan honderd procent: in Nederland en in Rusland. Volgens een woordvoerder werd in de meeste andere landen een groeicijfer van 70-80 procent gerealiseerd. In Duitsland groeide de afzet met 40%. Wat opvalt aan het merk is de grote verscheidenheid aan trailers die geleverd kan worden: tal van verschillende tank- en bulktrailers, maar ook een serie diepladers en semi-diepladers alsmede open kippertrailers, vlakke trailers  en luchtvracht- en megatrailers van Talson, al dan niet voorzien van een koelmachine op het kopschot.

Met name op het gebied van diepladers en semi diepladers in het segment van vier en vijf assen, wil Kässbohrer groei gaan realiseren. Het merk wil in Europa bij de vijf grootste dieplader leveranciers zitten. Kässbohrer bouwt behalve in Goch, ook trailers af in Ulm en in Rusland. In Verona en Lyon worden nieuwe vestigingen geopend. In totaal exporteert Kässbohrer nu naar 55 landen. Dit jaar wil de fabrikant 5% groeien in omzet.

DEEL HET