Kässbohrer breidt diepladerproductie flink uit

Het Turkse Tirsan, moederbedrijf van Kässbohrer, investeert fors in een nieuwe fabriek in het Turkse Adapazari. De faciliteiten daar worden met een nieuwe fabriek van 60.000 vierkante meter uitgebreid. Daardoor ontstaat een productiecapaciteit voor 2500 nieuwe diepladers op jaarbasis.

Kässbohrer stelt hiermee de grootste diepladerfabriek van Europa te zullen gaan realiseren. Alle productiehandelingen worden in één grote hal uitgevoerd volgens het Industry 4.0 principe. Tegelijkertijd bouwt Kässbohrer een nieuwe R&D centre waar 150 ingenieurs een plek zullen vinden om nieuwe trailers te ontwikkelen. De bedoeling is dat hier elke drie maanden een nieuw trailertype ontwikkeld wordt, een nieuwe trailer per maand en elke week een nieuwe variant. Kässbohrer zegt zelf dat het al het breedste traileraanbod heeft. Het merk dicht zichzelf een vierde plaats toe op de Europese markt, en een vijfde plaats op de Europese diepladermarkt.

Intussen heeft Kässbohrer het dieplader aanbod uitgebreid met twee nieuwe versies, waaronder een dieplader waarmee trucks vervoerd kunnen worden.

DEEL HET