Kässbohrer breidt aanbod uit met (semi-)diepladers

Trailerfabrikant Kässbohrer beschikt sinds een kleine twee jaar over een eigen fabriek die is gespecialiseerd in diepladers en semi-diepladers. Het heeft ertoe geleid dat het merk nu met drie nieuwe (semi-) diepladers komt en een aanhangwagen voor zwaar vervoer.

Het gaat om een semi-dieplader genaamd K.SPA MR3 die Kässbohrer vooral bedoelt voor het vervoer van relatief hoge (bouw)machines. Het chassis is opgetrokken uit S700MC staal wat een sterkere staalsoort zou zijn, bij een lager gewicht. Het leeggewicht van de trailer komt daardoor niet boven de tien ton uit. De hoogte van het laadplatform bedraagt slechts 62 centimeter. Het chassis is uitschuifbaar tot 6,9 meter. De trailer is uitgerust met tal van mogelijkheden om de lading veilig vast te zetten, zegt Kässbohrer. Het kopschot heeft een Code XL ladingzekering goedkeuring voor 22,5 ton.

K.SLH 4

Een tweede semi-dieplader die Kässbohrer sinds kort aanbiedt, is de K.SLH 4. Ook dit betreft een uitschuifbaar chassis, in dit geval gaat het om 6,2 meter. De trailer heeft hydraulische besturing en het laadplatform heeft een hoogte van 87,5 cm. Het leeggewicht bedraagt 13 ton en de assen hebben een technisch toegestane last van 12 ton.  

K.SLA R 4

Voor het vervoer van bouwmachines en bijvoorbeeld machines in de bosbouw, komt Kässbohrer met een dieplader met wielkuipen, om de lading zo laag mogelijk te kunnen vervoeren. Ook hier is S700MC staal gebruikt waardoor het leeggewicht nog 13,25 ton bedraagt. Tal van ladingvastzetmogelijkheden horen volgens Kässbohrer bij deze trailer.

K.TAN P 1+2

Tot slot biedt Kässbohrer een nieuw type aanhangwagen speciaal bedoeld voor klanten die actief zijn in de bouw en bijvoorbeeld de bosbouw. Het laagste leeggewicht waarmee deze aanhanger geleverd kan worden, bedraagt 5,5 ton.     

DEEL HET