Julius van der Werf schakelt om naar schuifzeiltrailers

Tegelgroothandel Julius van der Werf heeft zijn complete wagenpark veranderd en is daarmee beter toegerust op de toekomst. In de afgelopen jaren zijn (bijna) alle open bakwagens met kraan vervangen door trekkers met gesloten opleggers die zijn voorzien van een meeneemheftruck.

Van der Werf breidde de vloot uit met een drie-assige Krone schuifzeiltrailer waarvan de achterste as sturend is. Ook kwamen er twee twee-assers van elf meter lang met gestuurde laatste as, die ook nog hefbaar is. Het gaat in dit geval om tientons assen. Alle Krone trailers zijn uitgerust met een versterkte vloer en met werklampen. Krone kon de trailers leveren na bemiddeling door Bedrijfswagen Service Friesland.

Er is volgens Van der Werf steeds meer vraag naar grootformaat tegels en die worden op een andere manier vervoerd dan kleinere tegels op europallets. Daarnaast werd er onlangs een gloednieuwe vrachtwagen met een Krone oplegger aan het wagenpark toegevoegd die het exclusieve merk Gigacer vertegenwoordigt.

“Naast onze eigen vrachtwagens worden leveringen uitgevoerd door onze vervoerders Veenstra, Hoekstra en Van der Werff. Zij leveren ieder aan een specifiek deel van onze doelgroep in Nederland. Deze combinatie is heel sterk,” zegt Menno Poelstra, financieel directeur bij Julius van der Werf. Hij vervolgt: “Voorheen hadden we open bakwagens die gelost werden met een kraan. Om de kwaliteit van de leveringen te verhogen en om leveringen nog dichter bij de locatie te brengen, zijn die nu vervangen door vrachtwagens met dichte opleggers. Dankzij de meeneemheftruck achterop de vrachtwagen kunnen we bijna overal leveren.”

"Door te werken met meeneemheftrucks kunnen we de vrachtwagens flexibeler laden. Met een kraan moesten alle leveringen exact op de juiste volgorde staan, dit is nu niet meer nodig. Het laden gaat daardoor sneller en efficiënter. Voor klanten heeft dit als voordeel dat orders die voor 14.00 uur worden geplaatst, de volgende werkdag kunnen worden geleverd,” zegt Menno Poelstra.

Groot formaat tegels

“We zien dat er steeds meer vraag is naar groot formaat tegels. Ook tegelformaten van bijvoorbeeld 120×280 cm vervoeren wij nu op een a-frame, zodat klanten deze gemakkelijker kunnen verplaatsen. Daarnaast minimaliseren we de kans op breuk en is er minder verpakkingsmateriaal nodig,” zegt Rolf Haan, commercieel directeur bij Julius van der Werf.

Julius van der Werf had al opleggers rijden met logo’s van Sphinx en Schlüter. De nieuwe vrachtwagen heeft een oplegger met Gigacer opschriften. Dit Italiaanse merk levert vloer- en wandtegels in het hogere segment. Julius van der Werf is de exclusieve distributeur van Gigacer in Nederland. “Wij geloven in de kansen van Gigacer in de Nederlandse markt en zijn trots dat dit merk te zien is op onze nieuwe vrachtwagen. Door de uitingen aan de buitenkant van de vrachtwagen kunnen wij als groothandel neutraal leveren bij klanten. De luxe grijze metallic kleur van de cabine en oplegger sluiten perfect aan bij de uitstraling van dit exclusieve merk,” zegt Rolf Haan.

DEEL HET

Meer over...