Jost investeert 15 miljoen in Trailer Dynamics

Jost investeert 15 miljoen Euro in Trailer Dynamics voor de ontwikkeling van dit bedrijf. Jost ziet duidelijk toekomst in de elektrische aandrijving van trailers.

Met deze investering wordt Jost strategische investeerder in het bedrijf Trailer Dynamics. Samen gaan de beide bedrijven verder met de ontwikkeling van een elektrisch aangedreven traileras. Volgens de beide bedrijven zal deze as in 2026 op de markt komen.

Bij de elektrische traileras gaat het om een aandrijving tot 500 pk. Prototypes hebben aangetoond dat dit zorgt voor een brandstofverbruik tot wel 50% bij dieseltrucks. Bij toepassing van elektrische trucks betekent het een forse uitbreiding van de actieradius. 

Naar verwachting zal de elektrische traileras trailerbouwers kunnen helpen aan een betere waarde op het energie-efficientie certificaat wat voorlopig gepland staat voor 2030. Aan de hand van dat certificaat en de Vecto waarde van de truck wordt dan de tol bepaald, zoals dat nu al werkt met de Duitse Maut.

Overigens is er voor Nederland nog een hobbel te nemen, aangezien aandrijving op getrokken materieel in ons land niet toegestaan is op dit moment.

DEEL HET