Internationaal inzetbare LZV voor JZ Transport

JZ Transport uit het Groningse Bedum neemt volgende week een Heiwo LZV combinatie in gebruik voor ritten naar Scandinavië. Daarvoor voldoet de combinatie dus ook aan de strenge Duitse normen voor Lang LKW. 

De 3-assisge Heiwo oplegger heeft op de 3e as Tridec besturing. Samen met de fusee gestuurde naloopas onder de middenas aanhangwagen zorgt dit er voor dat de combinatie binnen het in Duitsland verplichte BO-Kraftkreis blijft. De oplegger heeft met de inwendige afmetingen van 13.350×2.500×2.700 mm ruim voldoende inhoud voor het vervoer van plantenkarren. De oplegger is voorzien van Carrier Multitemp koeling waardoor zowel planten als bloemen vervoerd kunnen worden in verschillende temperatuurzones.  
 
De Heiwo wide-spread middenas aanhangwagen heeft inwendige afmetingen van 8.000×2.500×2.800 mm. Ook deze aanhangwagen is voorzien van Carrier transportkoeling. De gehele combinatie is voorzien van alle benodigde ladingzekering voorzieningen waaronder vloer- en dakrails en LoadLok rails in de zijwanden. De totale capaciteit van de combinatie bedraagt 69 Deense plantenkarren. 
 
De inzet van een LZV combinatie door Duitsland is bij het vervoer van bloemen en planten uitstekend mogelijk binnen de 40 ton limiet die geldt voor Lang LKW. Zowel de oplegger als de aanhangwagen zijn voorzien van een onderschuivende Dhollandia laadklep. De verlichting rondom is in LED uitgevoerd en het geheel is gespoten bij Heiwo Coating en vervolgens voorzien van de reclame belettering.
 
 

DEEL HET