ING verwacht meer succes voor standaard trailer

Uit het recent gepubliceerde marktrapport van ING over de truck- en trailermarkt komt naar voren dat met name in 2019 de fabrikanten van speciale trailers een goed jaar beleefden. De trailerfabrikanten die in serie bouwen, verloren in ons land marktaandeel.

Na de kredietcrisis ging het crescendo met de marktaandelen van Schmitz en Krone. Op een gegeven bezaten ze tweederde van de Nederlandse markt. Geleidelijk aan is dit weer afgenomen en dan vooral in 2019. Blijkens cijfers uit het rapport van ING nam het marktaandeel van de twee meest succesvolle trailerleveranciers in ons land af met enkele procenten en hebben ze nu gezamenlijk marktaandeel van 43,1 procent. De kleinere aanbieders van in serie gebouwde trailers, Kogel en Kässbohrer verliezen eveneens. Uit dit rijtje aanbieders is alleen Van Hool een merk dat in 2019 behoorlijk wist te groeien in ons land.

Nederlands fabrikaat

In 2019 wist Pacton licht te groeien en bleven D-TEC, Nooteboom en Broshuis min of meer stabiel. De grootste winst zit echter bij de specialistische, nog kleinere aanbieders. Zij zijn de winnaars van 2019, concludeert ING. Maar ING denkt dat deze verschijnselen van korte duur zullen zijn: Met minder investeringsbudget en lagere afzetaantallen als gevolg van de coronacrisis zal het aandeel van standaard trailers naar verwachting weer stijgen, verwacht ING.

Op de foto de nieuwe kippertrailer van Wezenberg.

DEEL HET